Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Foto: Jannis Politidis
Publicerad 2021-08-11
Alla nyheter

Anna Wickman ny kommunikationschef för Palmecentret

Anna Wickman, med lång bakgrund från fackförbund och ideell sektor är ny kommunikationschef för Olof Palmes Internationella Center och tillträder i början av augusti.

Anna Wickman kommer närmast från kommunikationsbyrån Reformklubben som seniorkonsult och har tidigare haft chefspositioner de senaste 15 åren med inriktning på opinion och påverkan, medlemsorganisering, förändringskommunikation och organisationsutveckling.

– Jag är stolt över det här uppdraget och att få vara en kraft för ökad demokrati och solidaritet, vilket behövs mer än någonsin. Genom bra och rätt kommunikation bidrar vi till samarbeten och att uppmärksamma vikten av vårt gemensamma engagemang och ansvar för ökad demokrati – lokalt och globalt. Den unika kunskap som Palmecentret har ska synas, höras och tas tillvara, säger Anna Wickman.

Olof Palmes Internationella Center är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationella frågor med fokus på demokrati, rättigheter, klimat, fred och jämlikhet.

– Vi är glada att Anna är på plats, säger Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret. I en tid när demokrati och mänskliga rättigheter utmanas vill Palmecentret bli en ännu starkare röst i debatten. Genom Annas gedigna kommunikationserfarenhet och ledarförmåga ges vårt kommunikationsarbete ny kraft och energi.

– Vi måste agera för att den värld vi har i morgon blir bättre rustad för att bekämpa såväl framtida pandemier, som att ta oss an de globala utmaningar vi står inför. Samtidigt höjs allt fler röster om att sätta vårt eget lands intresse först, sänka biståndet och bygga murar mot omvärlden. Tillsammans med våra medlems- och partnerorganisationer vill Palmecentret vara en ännu starkare motkraft mot auktoritära och nationalistiska krafter på frammarsch.


För frågor, kontakta Anna Wickman på 076-763 88 32 eller Anna Sundström på 070-220 05 55