Skriv ut
Coronaviruset har under våren 2020 spridits globalt och skapat förödelse i våra samhällen på fler sätt än vi någonsin kunnat förutspå. ILO varnar för runt 1,6 miljarder människor världen över kan komma att förlora sina jobb som ett resultat av coronakrisen. Det är vanliga löntagare som står i frontlinjen för virusets framfart.

I många länder där Palmecentret arbetar saknas de sociala trygghetssystem som vi har här i Sverige. De fackliga strukturerna som finns är ofta svaga och riskerar nu att helt raseras på grund av av krisen. Nu är tiden som vi måste visa på praktisk internationell och gränslös solidaritet och stötta våra fackliga kamrater världen över som kämpar för sina rättigheter, och som riskerar att förlora allt i krisens spår.

Palmecentret stödjer och arbetar med fackliga organisationer och aktivister i över 20 länder. Tillsammans med våra medlemsorganisationer stödjer vi arbetare som nu riskerar hälsa, inkomst och trygghet. Vårt stöd når fram till deras fackliga representanter som kämpar för deras rättigheter.

Nu behöver vi alla kraftsamla för att på riktigt visa Gränslös Solidaritet – och ditt stöd gör skillnad. Swisha ditt bidrag till 123 240 60 72 eller ge en gåva här!

Kampanjen Gränslös Solidaritet stöds av  LO, Handelsanställdas förbund, IF Metall, Fastighets, Kommunal, Transport och Livs.

Headerbild: Axel Kronholm


Läs mer om hur Palmecentrets parters i världen arbetar för mänskliga rättigheter i coronakrisen:

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...