Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Gränslös Solidaritet

Coronaviruset har under våren 2020 spridits globalt och skapat förödelse i våra samhällen på fler sätt än vi någonsin kunnat förutspå. ILO varnar för runt 1,6 miljarder människor världen över kan komma att förlora sina jobb som ett resultat av coronakrisen. Det är vanliga löntagare som står i frontlinjen för virusets framfart.

I många länder där Palmecentret arbetar saknas de sociala trygghetssystem som vi har här i Sverige. De fackliga strukturerna som finns är ofta svaga och riskerar nu att helt raseras på grund av av krisen. Nu är tiden som vi måste visa på praktisk internationell och gränslös solidaritet och stötta våra fackliga kamrater världen över som kämpar för sina rättigheter, och som riskerar att förlora allt i krisens spår.

Palmecentret stödjer och arbetar med fackliga organisationer och aktivister i över 20 länder. Tillsammans med våra medlemsorganisationer stödjer vi arbetare som nu riskerar hälsa, inkomst och trygghet. Vårt stöd når fram till deras fackliga representanter som kämpar för deras rättigheter.

Nu behöver vi alla kraftsamla för att på riktigt visa Gränslös Solidaritet – och ditt stöd gör skillnad. Swisha ditt bidrag till 123 240 60 72 eller ge en gåva här!


Läs om hur våra parters runt om i världen arbetar under corona

Stödet hjälpte Željko i en svår tid

Oro och förtvivlan präglar nu tillvaron för tusentals personer i organisationer som får stöd av Palmecentret. En av dem heter Željko Lemić, metallarbetare från staden Sombor i norra Serbien.

Fackligt aktiva i Zimbabwe i behov av stöd

Redan före coronapandemin befann sig Zimbabwe i en djup kris, som nu blir än värre. Och även försvårar fackets möjlighet att stödja sina medlemmar. Ungefär två gånger i veckan försöker Japhet Moyo, generalsekreterare på zimbabwiska LO, ta sig till sin arbetsplats.

Stor oro inför coronavirusets spridning i Sydafrikas kåkstäder

Sydafrika har blivit ett epicentrum för spridningen i Afrika. I april sattes landets 57 miljoner invånare i karantän för att förhindra spridning av viruset som kan komma att drabba fattiga och boenden i kåkstäderna extremt hårt.