Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Originalbild: pixabay/Canva.
Publicerad 2023-02-09
Senast uppdaterad 2023-03-02
Alla nyheter

Akut stöd till drabbade av jordbävningen i Turkiet och Syrien

Vi följer katastrofen i Turkiet och Syrien, där många har förolyckats och skadats i den katastrofala jordbävningen. Våra partnerorganisationer som vi har daglig kontakt med vädjar om akut hjälp och stöd, som de kan vidareförmedla direkt. Det är organisationer som stödjer etniska minoriteter och de som lever i stor fattigdom.

Din hjälp når fram – swisha en gåva!

Föreningar och organisationer kan välja att ge en gåva på Plusgiro 570-2. Märk gåvan med ”TurkietSyrien”.

Stort tack för ditt stöd!


Sidan uppdateras

Det här går ditt stöd till

Insamlade medel går direkt till våra partnerorganisationer, som kommer att använda dem till det här:

  • Mat och vatten, varma drycker
  • Tält
  • Värme
  • Filtar
  • Vinterkläder
  • Sovsäckar
  • Fickvärmare
  • Underkläder, bindor och blöjor
  • Powerbanks

Medlen kan även användas till återuppbyggnad och fortsatt stöd till det som behövs mest.

Zero Discrimination Association (ZDA)

ZDA arbetar mot den utbredda diskrimineringen av romer i Turkiet. Tillsammans med Palmecentret utbildar ZDA unga romer i politiskt ledarskap, vilket har lett till större politisk representation på lokal nivå. I Sverige samarbetar de med ABF.

Human Rights Association (HRA) i Diyarbakir

HRA kartlägger brott mot mänskliga rättigheter i sydöstra och östra regionen av Turkiet och utbildar aktivister att verka under auktoritära förutsättningar. Genom att utbilda människorättsförsvarare och rapportera om brott mot mänskliga rättigheter som sker i turkiska Kurdistan, har HRA i Diyarbakir uppmärksammat och skapat opinion kring det som händer i området. Antalet utbildningar för människorättsförsvarare ökar stadigt liksom anmälningar om brott mot mänskliga rättigheter. Detta visar att folket har stort förtroende för organisationen och att de utgör en viktig motkraft i ett land där den turkiska staten blivit alltmer auktoritär mot oppositionen och oliktänkande.

Läs mer HRA. 

Umut Women’s Community Asisstance and Solidarity Association/Syrian Women’s Network (SWN) 

SWN arbetar med stöd från Palmecentret för syriska kvinnors rättigheter. Nätverket samlar omkring 175 kvinnor från 15 organisationer både i och utanför Syrien. De arbetar bland annat för att sätta kvinnors deltagande på dagordningen i fredsprocessen och för att öka kvinnors inflytande i den dialog för fred och demokratisering som hittills varit mansdominerad. Flera medlemmar har deltagit i fredsförhandlingarna i Geneve. SWN har även medverkat i den kommitté som samlar regeringen, oppositionen och civila samhället i författandet av en ny konstitution.

Läs mer om SWN.