Skriv ut
I Latinamerika stödjer Palmecentret organisationer som bedriver påverkansarbete och utbildningar i socio-ekonomiska rättigheter och sociala trygghetssystem i åtta länder. Syftet är att utveckla socialförsäkringssystemen i regionens medelinkomstländer.

LO och den fackliga organisationen Confederación Sindical de Trabajadores de las Américas (CSA) samarbetar i regionalt projekt som syftar till att utveckla kapaciteten och kunskapen bland fackföreningar i Panamá, Argentina, Chile, Colombia, Costa Rica och Dominikanska Republiken att driva arbetares sociala trygghet och välfärd i partssamtal. Genom förbättrad dialog mellan regering och arbetsmarknadens parter är målet att utveckla omfördelningen och socialförsäkringssystemen i Latinamerika.

Palmecentret och Kommunal samarbetar även med det globala hushållsarbetarförbundet International Domestic Workers Federation (IDWF) med utbildningar, kampanj- och påverkansarbete för att erkänna hushållsarbetares rättigheter globalt. En del av projektet implementeras av det mexikanska hushållsarbetarfacket Sinactraho.

Till toppen av sidan
Social trygghet är en mänsklig rättighet, säger Victor Báez, generalsekreterare för den regionala fackliga organisationen CSA/TUCA.