Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2022-09-22
Alla jobb

Palmecentret söker en regioncontroller

Drivs du av att arbeta för demokrati och rättigheter och är stark på att kvalitetssäkra samt har ett intresse för att utveckla finansiella rutiner och processer? Vi erbjuder ett spännande jobb i en internationell miljö där du, tillsammans med kompetenta medarbetare och medlems- och partnerorganisationer har möjlighet att förändra världen.

Olof Palmes Internationella Center är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationellt solidaritetsarbete. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer arbetar vi för demokrati, mänskliga rättigheter och fred i Olof Palmes anda. Den svenska arbetarrörelsens stora internationella nätverk gör det möjligt att samarbeta med partners som delar våra värderingar. I dag driver vi över 200 projekt runt om i världen. Den svenska arbetarrörelsen bildades av människor som insåg att de var starkare tillsammans. Nu sker en liknande utveckling i många andra länder – och då kan vi hjälpas åt att kämpa för en bättre värld. En stor del av vår verksamhet finansieras av medel från Sida och EU, men även bidrag som kommer in till Palmecentrets solidaritetsfond är viktiga.

Roll och uppdrag:

Som regioncontroller har du det övergripande kvalitetssäkringsansvaret för den finansiella handläggningen av våra projekt.

Du kommer att ingå i ekonomiavdelning på 13 personer med arbetskollegor både på huvudkontoret i Stockholm och på våra lokalkontor runt om i världen.

Du rapporterar till ekonomichefen.

För att effektivisera interna och externa processer har Palmecentret nyligen inlett en översyn av ekonomisystem samt en förändringsresa med syfte att digitalisera verksamheten. Då vi tror att du har ett stort intresse för finansiella applikationer och IT-stöd kommer du som regioncontroller vara en viktig del i vår förändringsprocess. För rätt person innebär tjänsten stora utvecklingsmöjligheter.

Som Regioncontroller kommer du ansvara för regionerna Europa och MENA där dina huvudsakliga uppdrag är att:

  • Ansvara för kontakten med bidragsgivare genom hela projektcykeln (ansökan, budget rapportering och revision).
  • Ansvara för avtalsefterlevnad i relation till våra bidragsgivare.
  • Ansvara för arbetet att utveckla rutiner och processer för en god ekonomisk förvaltning och kontroll.
  • Stödja regionchefer genom rådgivning i frågor som rör ekonomi, avtalsefterlevnad och administration.
  • Finansiellt avtalsansvarig för ett av våra större avtal med Sida.
  • Bistå och stödja projektcontrollers i frågor som rör ekonomi, administration och revision.
  • Samordnande funktion av arbetet inom tilldelad region.

Erfarenhet och kompetens:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi och har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet från internationell verksamhet och uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare ett språk som tex franska är önskvärt. Erfarenhet av att arbeta inom en biståndsorganisation är mycket meriterande.

Vi ser gärna att du har god kompetens inom olika typer av ekonomisystem och självklart har du mycket god kompetens i Officepaketet.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, analytisk och självgående samt van att arbeta på eget initiativ. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att bidra till kollegors ökade kunskap och ge stöd på ett engagerat och positivt sätt.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och Palmecentret tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast och lön efter överenskommelse. Den normala arbetstiden på Palmecentret är 35,25 timmar. Vi erbjuder en friskvårdsförmån om 3 000 kr/medarbetare och år, 1 friskvårdstimme/vecka, influensvaccinering, rökavvänjning, fri sjukvård samt fri medicin inom högkostnadsskyddet, friskvårdsaktiviteter med mera

Skicka din ansökan, CV och personligt brev, till: jobb@palmecenter.se senast 21 oktober.

För mer information kontakta Roger Stålnacke, ekonomichef, roger.stalnacke@palmecenter.se eller 072-143 55 96.

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden. För Handels: Inga Näslund, inga.naslund@palmecenter.se
För Akademikerförbunden: Patrik Desthon, patrik.desthon@palmecenter.se

Välkommen med din ansökan!

Vi hanterar ansökningarna och intervjuer löpande.