Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Palmedagen 2020

Varning, frihet i fara! Den 21 november är det äntligen dags för Palmedagen 2020. I år fokuserar vi på den globala auktoritära utvecklingen, hoten mot demokratin och de starka motkrafter som runt om i världen kämpar för rättvisa och demokrati.

Friheten är i fara. De auktoritära ledarna hotar diskriminerar och förtrycker. De vill sluta få oss att ta gemensamt ansvar för vår planet. Tillsammans måste vi se till att de inte lyckas genom att stötta de starka motkrafter runt om i världen som vägrar vara rädda, som driver på för demokrati och rättvisa.

På Palmedagen 2020 riktar vi blicken ut i världen. Häng med när vi tillsammans med ledande experter, aktivister och politiker tar oss ut på en heldag genom valet i USA, direkt från revolutionens Belarus och om framtiden för den internationella solidariteten. Detta och mycket mer väntar den 21 november.

 

Palmedagen 2020

21 november 10.00 – 15.30
Sänds live på Facebook eller här nedan
Gratis, ingen anmälan krävs

Hjälp oss att bli bättre

Fyll i den här utvärderingen efter sändningen så har du dessutom chans att vinna en bok!

 


Vi går live lördag kl.10!

Program Palmedagen 2020

Hur mår världen? 10.00 - 10.20

2020 har varit ett speciellt år. Pandemin har slagit hårt mot många delar av världen. Palmedagen inleds med en omvärldsanalys av Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg och Anna Sundström, generalsekreterare på Palmecentret.

Varning - Frihet i fara: 10.20-11.00

Vilka är ledarna och rörelserna som driver samhället i en alltmer auktoritär riktning? Frilansjournalisten Mats Wingborg, skribenten Anna-Maria Sörberg och Enna Gerin, utredare Katalys, fördjupar vår kunskap. Moderator Adonay Kidane, S-studenter.

Ställ miljöbovarna inför rätta: 11.10-11.45

Vad krävs för att jorden ska kunna ställa mänskligheten inför rätta? Samtal om Ecocid-lagstiftning med Karl-Petter Thorwaldsson, fd ordförande för LO Sverige, Pella Thiel, ordförande End Ecocide Sweden och Malin Malm, ordförande S-studenter.

Valet i USA - Bygga murar eller broar? 13.00 - 13.45

Många beskriver det som ett ödesval. Klimatet, ekonomin och demokratin står på spel. Valet i USA kommer att vara avgörande för vår framtid. Johan Hassel, Maria-Elsa Salvo och Daraka Larimore Hall, som är vice ordförande för Demokraterna i Kalifornien analyserar valet med Maja Stilling (S).

Belarus - en revolution i rött och vitt! 14.00-14.45

Motståndet mot Lukasjenko har inte undgått någon. I ett land som har levt under förtryck i trettio år reser sig nu folket mot den auktoritära regimen. Hur kommer det gå? Evin Incir (S), Lina Jäderberg, ombudsman ABF och Palmecentrets Belarusexpert Inga Näslund diskuterar situationen med en aktivist live från Belarus (TBD)

Tillsammans i en ensam värld: 14.45-15.30

Länder sluter sig och bygger murar – detta samtidigt som de globala utmaningar vi står inför inte har några nationsgränser. Lösningen på framtidens utmaningar är internationellt samarbete. Utrikesminister Ann Linde, SSU:s förbundsordförande Philip Botström och LO:s andra vice ordförande Lisa Bengtsson samtalar med Anna Sundström om hur vi tar den internationella solidariteten vidare.