Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2021-10-27
Alla nyheter

Socialdemokrater – nu stoppar vi bomberna!

På Socialdemokraternas kongress 3 -7 november röstar ombuden om partiet ska ställa sig bakom kravet på att Sverige ska skriva under FN:s förbud mot kärnvapen (TPNW). Vi på Palmecentret tycker att det är en självklarhet!

En lång tradition av ned- och avrustning, fred och frihet har alltid varit en hörnsten inom svensk socialdemokrati och arbetarrörelse. Vårt budskap till kongressen nu i november är tydligt: vårt parti ska även fortsättningsvis vara en kraft i denna kamp och ett undertecknande av FN:s förbud mot kärnvapen bör således ske skyndsamt.

Palmecentret har flera år i rad bett Sifo ta reda på vad svenska folket anser om kärnvapenförbudet. Nära nio av tio stöder kärnvapenförbudet och vill att Sverige skriver under. Årets helt färska siffror visar att bland socialdemokratiska väljare uppgår stödet för ett svenskt undertecknande till 87, 8 procent.

På kongressen måste ombuden hörsamma väljarna och fatta ett beslut som leder till att vi socialdemokrater ställer oss på rätt sida av historien och fortsätter arbetet mot kärnvapen. Vårt arbete behövs för att unga nu ska ha en framtid att tro på. Eller som Anna Lindh uttryckte det på Olof Palmes begravning:

”Vi som är unga vill tro på framtiden. Och i en tid då ångesten över ett hotande kärnvapenkrig växer och när många unga ser med fruktan på framtiden, då tog Olof Palme vår rädsla på allvar och förvandlade den till framtidstro och handlingskraft. Han ledde oss i kampen för avspänning, nedrustning och fred. Tack Olof Palme, för att din kamp för framtiden hjälpte oss att tro på den.” 

Läs mer om kärnvapenhotet på www.stoppabomberna.nu 

 


PRESS & MEDIA
100 S-profiler: Vi måste skriva under kärnvapenförbudet (Aftonbladet, 5/11 2021)
Facket måste stå upp för ett kärnvapenförbud (Arbetet, 29/10 2021)
Socialdemokraterna måste säga ja till ett kärnvapenförbud (Dagens Arena 19/10 2021)