Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Bild: Getty Images/Canva
Publicerad 2023-09-11
Alla evenemang

En klimatpolitik som möter samtidens kriser – hur ser den ut?

Torsdag den 21 september kl 18.00 i Stockholm. Evenemang under aktionsvecka för klimaträttvisa och social rättvisa som pågår mellan den 15-22 september.

Ett år med växande ekonomisk kris och oro, en sommar med extrema väderhändelser, och en politik som mest tycks sitta still i båten. Det finns ett växande behov av en sammanhållen politik som förmår möta accelererande klimatkris, ökad social och ekonomisk otrygghet, och ekonomisk kris på ett sätt som stärker sammanhållning, folklig delaktighet och framtidstro.

Hur bör den politiken se ut? Vad vill vi se i kommande statsbudget och klimatpolitiska handlingsplan för att Sverige ska ta steg mot en politik som verkligen möter samtidens kriser?

Rörelser med starkt engagemang för en rättvis klimatomställning startar en serie rådslag med ett panelsamtal under Week of Action.

Panel

Magnus Nilsson, Konsult, expert i Hassler-utredningen,

Karin Lexén, Generalsekreterare, Naturskyddsföreningen

Staffan Laestadius, professor emeritus, KTH

Marika Palmér Revera, Utredare för Rättvis omställning, LO
fler kan tillkomma i panelen

Plats: Greenpeace Sverige, Rosenlundsgatan 29A, Stockholm

Evenemanget sänds även online. Länk för online-deltagande meddelas inom kort. Följ uppdateringar i Facebook-evenemanget.


Arrangörer:

Klimatriksdagen, Greenpeace, Klimataktion, Olof Palmes Internationella Center, Frejas Fond, Artister för miljön, Anslutna till nätverket Allians för Rättvis Klimatomställning. Fler kan tillkomma.