Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2020-08-14
Alla nyheter

Frihet i fara: insamling för Belarus demokratikämpar!

26 år med Lukasjenko är för mycket – nu behöver Belarus folk vår solidaritet i sin kamp för frihet!

Situationen för demokratin i Belarus är allvarlig. Sedan 1994 sitter Alexander Lukasjenko på makten i landet. Av många kallas han Europas sista diktator. I förra veckan riggade val tog Lukasjenko hem segern igen med 80% av rösterna.

Efter valresultatet offentliggjordes har tusentals demonstranter intagit Minsks gator för fredliga protester. De har av polis blivit bemötta med övervåld, tårgas och arresteringar.

Lukasjenkos tid vid makten måste få ett slut. De mänskliga rättigheterna måste respekteras. Våldet måste upphöra. Tillsammans med våra parters i Belarus kämpar vi på Palmecentret för demokrati och frihet. 

Hur många fria och demokratiska val har du röstat i? Räkna ihop dem och skänk 10 kronor för varje val, eller swisha 100 kr för frihetskampen. För belarusierna är detta fortfarande en strävan som motarbetas med våld och förtryck. DU kan hjälpa till i förändringen!

Palmecentret stöttar progressiva och demokratiska krafter inom både politiken och civilsamhället i Belarus. Med hjälp av ditt stöd kan de fortsätta sin kamp för ett fritt Belarus.

Swisha ditt stöd till 123 240 60 72 – märk gåvan med ”Belarus”.
Plusgiro: 570-2

Partidistriktet i Kalmar Län  har valt att skänka 10 kr per medlem till Palmecentrets insamling för Belarus demokratikämpar – de uppmanar nu alla socialdemokratiska partidistrikt att ta efter! Tack Kalmar!

Stort tack till Nynäshamns, Melleruds och Ales Arbetarekommun för att ni antagit utmaningen!