Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Foto: Marcel Crozet / ILO 18-11-2013
Publicerad 2021-12-27
Alla okategoriserad

Handels fadderskap för rättvis omställning

Är du medlem i Handelsanställdas förbund? Då kan du tillsammans med Palmecentret vara med och stötta partners på Filippinerna i deras arbete för en rättvis klimatomställning!

Handelsanställdas förbund och Palmecentret går i täten för en rättvis omställning

Klimat- och miljökrisen är vår tids största ödesfråga. Den svenska arbetarrörelsen behöver ta en aktiv roll för att bidra till en rättvis omställning som tar hänsyn till både jorden och människan.

Handeln är en av våra mest globala branscher, och står inför en omfattande förändring för att vi ska nå klimat- och miljömålen. 9 av 10 Handelsmedlemmar tycker att branschen måste bli mer hållbar. Och de flesta vill vara med och bidra till det på sin arbetsplats.

Därför är det extra kul att Handelsanställdas förbund tillsammans med Palmecentret nu ökar sitt arbete för en rättvis och grön omställning.

Rättvis omställning handlar om att ta kampen för klimatet och miljön, utan att någon lämnas efter. För att möta klimat- och miljökrisen måste hela branscher ställa om på kort tid. I det arbetet spelar facket en nyckelroll för att säkra jobben, trygga villkoren och värna medlemmarnas intressen. Alla jobb ska vara gröna och bra!

Fadderskap på Filippinerna

Tillsammans med oss på Palmecentret har Handels nu tagit fram en nytt fadderskap för rättvis omställning, som ni i er avdelning också kan bidra till. Fadderskapet riktar in sig på Filippinerna, där klimatkrisen redan drabbar landets mest utsatta. Demokratin i landet är på tillbakagång och civilsamhället och våra fackliga kamrater behöver allt stöd de kan få i arbetet framåt.

Inom ramen för fadderskapet finns flera fackliga organisationer, till exempel POWER-SENTRO som organiserar medlemmar inom energisektorn. Här ingår också SIM-CARRD, som utbildar unga miljökämpar.

Så här går fadderskapet till:

  • Skicka ett mejl till oss om att er avdelning är intresserad av att vara med.
  • Ni bestämmer vilken summa ni vill bidra med varje månad. Palmecentret ser till att den når fram.
  • Ni får löpande information om hur arbetet för rättvis omställning på Filippinerna utvecklas, med ert stöd. Palmecentret kommer dessutom gärna ut och berättar om arbetet ni backar på ett avdelnings- eller styrelsemöte.

 

Kontakta oss och anmäl din avdelnings intresse!