Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2022-03-21
Alla evenemang

Internationell utblick: Rysslands invasion av Ukraina

Seminarium - titta i efterhand!

DATUM: 29/3
TID: 18:00
PLATS: Sandlersalen, våning 1. ABF-huset, Sveavägen 41 – eller live på Facebook.
FRI ENTRÉ

 

Det ryska anfallskriget mot Ukraina har tagit världen med överraskning – trots tydliga tecken i skyn på vad som komma skulle. De ryska kraven på grannlandet och broderfolket innebär inget mindre än en vasallrelation. Den ryske presidenten Putin menar att Ryssland varit nere på knä, men nu har rest sig – så nu ska i stället Ukraina tvingas på knä.

Det här seminariet belyser olika perspektiv, både bakåt och framåt i tiden, och resonerar kring den allvarliga situation som vi nu ser utspela sig i ett land i Europa.

Välkommen att följa seminariet på plats i Stockholm eller live på Facebook.

Facebook-event

Medverkande:

Jakob Hedenskog, Analytiker vid Centrum för Östeuropastudier, Utrikespolitiska institutet. Tidigare forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Ukrainakännare

Maria Persson Löfgren, Sveriges radios Moskvakorrespondent

Alex Voronov, journalist Eskilstuna-Kuriren, Ukrainakännare

Samtalsledare:

Krister Eduards, programansvarig för Sällskapet för Studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien, tidigare ambassadråd vid Sveriges ambassad i Moskva


Detta är ett samarrangemang mellan ABF Stockholm, OSSE-nätverket, Sällskapet för Studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien, och Olof Palme International Center.