Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2020-01-28
Alla nyheter

Örebro mästare i solidaritet

Socialdemokraterna i Örebro län är svenska mästare i internationell solidaritet. Distriktet lyckades värva flest nya månadsgivare till Palmecentret, och vann därmed Solidaritetstävlingen. Vinsten är inget mindre än en resa till Sydafrika där deltagarna kommer få följa hur vi inom svensk arbetarrörelse bedriver solidaritetsprojekt.

– De svenska Socialdemokraterna har varit världsmästare på internationell solidaritet och globalt ansvarstagande. Aktiviteterna kring Solidaritetstävlingen visar att den andan lever kvar. Grattis till Örebrodistriktet, säger Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret.

Solidaritetstävlingen pågick från Socialdemokraternas partikongress i mars fram till året slut. Sammanlagt gav Solidaritetstävlingen över 270 nya månadsgivare till Palmecentret. Av dem värvade Örebrodistriktet 35 stycken.

– Det är förstås med stor glädje och stolthet som jag tar emot beskedet att vi vunnit Palmecentrets och Socialdemokraternas Solidaritetstävling. Det är ett resultat av hårt arbete av många medlemmar och ett resultat av det långa och starka internationella engagemang som Örebro läns partidistrikt har, säger Matilda Ernkrans, distriktsordförande.

Skaraborg var det partidistrikt som värvade näst flest månadsgivare i förhållande till sitt medlemsantal. En stor prestation med tanke på att distriktet tidigare inte haft så omfattande internationella verksamhet. Efter Skaraborg följde Göteborgsområdet, Blekinge och Gotland.

Palmecentret är precis som andra biståndsorganisationer beroende av insamling för att kunna genomföra vår verksamhet. Men på grund av vår koppling till den politiska rörelsen kan vi till skillnad från andra organisationer inte räkna med stöd från till exempel Postkodlotteriet eller Världens barn. Palmecentret är därmed helt beroende av stöd från personer och organisationer inom arbetarrörelsen.

Socialdemokraterna har ökat sina ambitioner när det gäller internationell verksamhet. Samtliga partidistrikt har nu en internationell ledare och arbetet med i projekten som ger stöd till systerpartier runt om i världen har utvecklats. Ambitionen både från Palmecentret och partiet är att nu ytterligare öka det lokala engagemanget för internationella verksamhet.