Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2021-10-25
Alla evenemang

Palmedagen 2021 – Civila samhället under attack!

Vi ses på ABF Stockholm den 20 november, eller live på Zoom!

87 procent av världens befolkning lever i samhällen där deras rätt att organisera sig systematiskt kränks, begränsas eller slås ner. De auktoritära ledarna har utnyttjat pandemin för att ytterligare strypa det civila samhället. För miljontals människor världen över är engagemang för frihet förenat med livsfara. När deras kamp hårdnar, måste vårt stöd öka. Välkomna till Palmedagen 2021.


Det fysiska evenemanget hålls i Katasalen på ABF-huset i Stockholm, det digitala deltagandet sker via zoom.

Med hjälp av otroligt spännande gäster som arbetat med internationell solidaritet, demokrati och mänskliga rättigheter från 1950-talet och framåt ska vi tillsammans belysa hur civilsamhället pressas internationellt, lära hur arbetarrörelsen arbetat historiskt och gräva i hur vi idag kan driva utvecklingen i en positiv riktning.

Evenemanget hålls mellan 10:00-15:00 och fysiska deltagare bjuds på lunch.

OBS: Begränsat antal platser – först till kvarn gäller!

PROGRAM

Ett halvt sekel av internationell solidaritet
På Palmedagen 2021 gästas vi av fd riksdagsledamoten och fredsaktivisten Evert Svensson, Socialdemokrater för tro och solidaritets förbundsordförande Sara Kukka-Salam och journalisten Mats Wingborg för ett samtal om den svenska arbetarrörelsens historiska och samtida engagemang för den internationella solidariteten. Hur har vi historiskt och idag gått i bräschen för de motkrafter som förtrycks? Moderator Anna Sundström.

Till internationalismens försvar
Hur kan vi i arbetarrörelsens vända utvecklingen av inåtvändhet och ökad nationalism? Olle Törnquist (S) är professor i politik och utveckling och ger oss på Palmedagen en genomgång av partiets internationella arbete historiskt och idag, och bjuder på ett försvarstal till internationalismen och solidariteten.

Ta ställning, gör motstånd
I arbetarrörelsens DNA ligger det progressiva, framåtandan och motståndet. I ett framåtblickande samtal möts fd statsrådet Anna Greta Leijon, teologen KG Hammar och S-studenters tidigare ordförande Nasra Ali. Hur kan vår rörelse ta ännu större plats på den internationella arenan och verka för framtidens progressiva politiska lösningar? Moderator Jesper Eneroth.

PALMEDAGEN 2021: FRIHET I FARA – DET CIVILA SAMHÄLLET UNDER ATTACK
Lördagen den 20 november, 10.00 – 15.00
ABF Stockholm, Sveavägen 41 (Katasalen) eller live via Zoom
Vi bjuder på lunch till deltagare på ABF.

ANMÄL DIG HÄR!

FACEBOOK-EVENT