Skriv ut

Palmecentret i media

FN:s framtid står på spel
Ett fungerande samarbete mellan världens länder är den bästa försäkring vi kan skaffa oss mot krig och konflikter – därför finns FN, skriver Anna Sundström i Arbetet.

EU borde inte vara tyst inför saudiskt förtryck
EU bör bryta tystnaden och sluta upp bakom Kanada, skriver Anna Sundström i Svenska Dagbladet.

Det är dags att släppa in Balkan i EU
Anna Sundström skriver i Svenska Dagbladet om att sex länder på västra Balkan måste släppas in i EU för att pusslet ska bli komplett.

Tung intern kritik mot Socialdemokraternas förslag om ny migrationspolitik
Anna Sundström intervjuas i Ekot om förslaget om ny migrationspolitik.

  

Pressmeddelanden

Publiceringsdatum: 2018-11-07

PRESSMEDDELANDEKarl-Petter Thorwaldsson, Marita Ulvskog, Pierre Schori, Lena Rådström Baastad, Philip Botström och många fler som formar den svenska politiken möter de som kämpar för en förändring i USA och Ryssland.

Det sker på Palmedagen, ett arrangemang som årligen genomförs av Olof Palmes Internationella Center. Denna gång i samverkan med den samlade arbetarrörelsen i Örebro län, med inbjudna gäster och talare från Sverige, USA och Ryssland.

-Vi har olika teman på de årliga Palmedagarna, och i år kändes det med tanke på läget i omvärlden och utvecklingen i de båda länderna som ett givet tema att bjuda in representanter från de folkrörelserna som växer fram som en motståndskraft i Trumps USA och Putins Ryssland. Vad är likheterna och skillnaderna, och vad kan vi lära oss av dem, säger Anna Sundström, generalsekreterare Olof Palmes Internationella Center.

Kabinettssekreterare Annika Söder från Utrikesdepartementet kommer att dra upp riktlinjerna för framtidens socialdemokratiska utrikes-, bistånds- och säkerhetspolitik.

På temat ”Varken Putin eller Trump” samtalar David Duhalde, politiskt ansvarig för Bernie Sanders vänsterrörelse Our Revolution och Natalia Griaznevich, från den ryska oppositionsrörelsen Open Russia. Båda från växande motståndsrörelser som uppstått i det missnöje som råder med allt mer auktoritära ledare i USA och Ryssland.

PALMEDAGEN 2018

Dag: 17 november

Tid: 10.00 – 16.00

Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro

För ytterligare information kontakta: Berith Andersson, Palmecentret, 073 963 57 25

Ett fullständigt program finns på https://www.palmecenter.se/pc_event/palmedagen-2018/
Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com

Avregistrera


Publiceringsdatum: 2018-09-26

Konst och politisk aktivism på Globala Torget

-Vi vill ge publiken möjlighet att se några av världens just nu mest intressanta konstnärer och verk och samtidigt sätta fingret på några av de mest aktuella frågorna när det kommer till konflikter, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet, säger Patrik Desthon, projektledare för Globala Torget på Olof Palmes Internationella Center.


Publiceringsdatum: 2018-04-25

Marita Ulvskog till Olof Palmes Internationella Center

Marita Ulvskog (S) blir Palmecentrets nya ordförande och efterträder Wanja Lundby-Wedin på posten. Hon är Europaparlamentariker och har ett flertal tunga poster inom Socialdemokraterna bakom sig, som kultur- och civilminister och partisekreterare. Marita Ulvskog valdes under Palmecentrets årsmöte onsdagen 25 april till ny ordförande.


Publiceringsdatum: 2018-03-31

Palmecentret om situationen i Gaza

Sammandrabbningarna mellan israeliska säkerhetsstyrkor och demonstranter i Gaza har hittills krävt minst 16 döda och mer än 1400 skadade.


Publiceringsdatum: 2018-02-14

Palmecentret: inga vapen till Filippinerna

Olof Palmes internationella center tar avstånd från planerna på svensk vapenexport till Filippinerna.


Publiceringsdatum: 2018-01-03

ANC:s och Sydafrikas framtid avgörs på kongressen

Olof Palmes internationella center har tillsammans med tankesmedjan Tiden släppt rapporten Frigörelse eller förgörelse - Sydafrika i ANC:s händer. Den 54:e kongressen, som inleds nästa vecka den 16 december, kommer att bli ett "vinna eller försvinna" för det en gång så populära befrielseparti som Nelson Mandela ledde till valvinst 1994. Birgitta Hofmeyr Silén skriver initierat om ANC:s kris i rapporten.


Till toppen av sidan

PresskontaktBjörn Lindh

076 – 118 57 23
bjorn.lindh@palmecenter.se

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...