Växla språk / Change language EN
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Informationsmaterial

Informationsmaterial

Välkommen att beställa eller ladda ner broschyrer och skrifter som Palmecentret publicerat. Materialet är gratis om inget annat anges men vid stora leveranser tar vi betalt för frakt. Maila din beställning med namn, adress och antal exemplar till info@palmecenter.se

Varning - Frihet i fara! (2020)

Fler människor lever i ofria länder än i demokratier - och utvecklingen går åt fel håll.  Palmecentret har tagit fram rapporten Frihet i fara! som beskriver på den oroande auktoritära utvecklingen. Rapportförfattare Mats Wingborg och Andreas Lönnqvist.
Ladda ner

Ödesvalet (2009)

Ett reportage om extremhögern i EU. 175 kr/st, inklusive porto. 150 kr/st, inklusive porto, vid köp av minst 100 st. Maila catherine.elmlund@arenagruppen.se och uppge antal och leverans- samt fakturaadress.

Global Solidaritet (2019)

I tidningen Global Solidaritet kan du läsa om Palmecentrets arbete runt om i världen. Här finns bland annat texter om människor i Sydafrika, Burma och Belarus som kämpar för en bättre värld.
Ladda ner

40 år av solidaritet (2018)

AIC – Arbetarrörelsens Internationella Centrum – bildades 1978. 14 år senare slogs AIC ihop med Arbetarrörelsens Fredsforum och den nya organisationen fick namnet Olof Palmes Internationella Center. I antologin ”40 år av solidaritet” finns berättelser om AIC:s och Palmecentrets arbete under fyra decennier. Pris: 100 kronor för fysisk bok.
Ladda ner

Röster för en jämställd värld (2017)

I Röster för en jämställd värld möter du några av våra samarbetspartners som arbetar för ett mer jämställt samhälle i olika delar av världen. Vi hoppas att den här skriften ska bidra till ökad kunskap och inspirera genom att visa på exempel på praktiskt jämställdhetsarbete.
Ladda ner

Frihet! Bekämpa slaveriet (2016)

En broschyr om organisationer som arbetar mot tvångsarbete, bland annat det globala hushållsarbetarfacket, YCOWA som hjälper burmesiska migrantarbetare i Thailand, samt lantarbetarfacket CSAAWU i Sydafrika.
Ladda ner

Facklig kamp för en bättre värld (2016)

En broschyr om fackliga aktivister i Burma, Filippinerna, Bosnien och Hercegovina, Serbien, Somalia, Namibia, Zimbabwe och Mexiko.
Ladda ner

Global respekt (2013)

En grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter. Boken handlar om makt och demokrati, fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter. Global Respekt gavs första gången 2004. Denna utgåva är uppdaterad och innehåller helt nya avsnitt om bland annat klimathoten, migration, finanskrisen och hur arbetarrörelsen kan agera mot högerpopulism. Beställ i formuläret nedan. Pris: 30 kronor för fysisk kopia.
Ladda ner

Migrantarbetare (2008)

En aktuell aspekt av globaliseringen är migration. Omkring 200 miljoner migrantarbetare finns i världen och varje år kommer en liten rännil till Sverige. Stora sektorer av arbetslivet i både Europa och USA domineras av migrantarbetare, bland annat gäller det städning, jordbruks- och restaurangarbete. Boken Migrantarbetare – grundkurs om rörlighet, rättigheter och globalisering behandlar olika aspekter av migrantarbete: i världen, i EU och i Sverige. Boken innehåller diskussionsfrågor men det finns också en separat studiehandledning. Beställ hem.

Kom igång

Så här kan du engagera dig

Så här kan din organisation engagera sig

För redan projektaktiva