Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Informationsmaterial

Informationsmaterial

Välkommen att beställa eller ladda ner broschyrer och skrifter som Palmecentret publicerat. Materialet är gratis om inget annat anges men vid stora leveranser tar vi betalt för frakt. Maila din beställning med namn, adress och antal exemplar till info@palmecenter.se

Verksamhetsberättelse 2022

Resultat av Palmecentrets verksamhet och internationella utvecklingssamarbete i 30 länder under 2022.
Ladda ner

Textsamling: Frihet under attack

Friheten är inte bara i fara – den är under attack. Och hotet mot demokratin finns såväl på hemmaplan som ute i världen. På det här temat har journalisterna Mats Wingborg och Anna-Lena Lodenius sammanställt texter om högerextrema och auktoritära krafter i Sverige och Europa.
Ladda ner

Studie: Rättvis klimatomställning för Globala Syd

Palmecentret och Solidar har frågat aktivister i fackföreningar, civilsamhället och systerpartier i Filippinerna och Sydafrika om vad de anser centralt för en rättvis klimatomställning. Deras konkreta förslag är sammanfattade i en studie.
Ladda ner (engelska)

Rapport: Gemensam säkerhet 2022

Det har gått 40 år sedan en internationell kommission under ledning av Olof Palme presenterade rapporten ”Gemensam säkerhet”. Det är dags att åter lyfta fram Palmekommissionen slutsatser, för att leda mänskligheten bort från randen av den katastrof där vi i dag befinner oss.
Ladda ner (engelska)

Rapport: Demokratin på reträtt – därför ska vi bry oss

Hotet mot demokratin i världen kännetecknas i dag inte främst av våld och kupper. Det stora hotet handlar snarare om en gradvis förändring där sittande regeringar urholkar de liberala och demokratiska rättigheterna. En rapport av Tankesmedjan Tiden, LO och Palmecentret.
Ladda ner

Frihet i fara: Civilsamhället under attack!

87 procent av jordens befolkning lever nu i länder där de inte fritt kan organisera sig för sina rättigheter. Rapport två i serien Frihet i fara. Rapportförfattare Mats Wingborg.
Ladda ner

Magasin: Global Solidaritet

Artiklar, notiser och reportage om Palmecentrets verksamhet runtom i världen
Ladda ner

Rapport: Varning - Frihet i fara!

Fler människor lever i ofria länder än i demokratier - och utvecklingen går åt fel håll.  Palmecentret har tagit fram rapporten Frihet i fara! som beskriver på den oroande auktoritära utvecklingen. Rapportförfattare Mats Wingborg och Andreas Lönnqvist.
Ladda ner

Inspirationsbroschyr: Klimatpolitik för en rättvis omställning

Den pågående klimatkrisen hotar vår existens och all framtida utveckling. Med den här broschyren vill vi visa på den möjlighet som en rättvis omställning innebär för svensk arbetarrörelse, och inspirera till nya samarbeten.
Ladda ner

Magasin: Global Solidaritet

Artiklar, notiser och reportage om Palmecentrets verksamhet runtom i världen
Ladda ner

Bok: Ödesvalet.

Ett reportage om extremhögern i EU. 175 kr inkl porto. Beställ av: catherine.elmlund@arenagruppen.se

Bok: 40 år av solidaritet

I antologin ”40 år av solidaritet” finns berättelser om AIC:s och Palmecentrets arbete under fyra decennier. Boken är gratis!

Skrift: Röster för en jämställd värld

Jämställdhetsarbete i praktiken. Här möter du några av våra samarbetspartners som arbetar för ett mer jämställt samhälle i olika delar av världen.
Ladda ner

Skrift: Frihet! Bekämpa slaveriet

Träffa organisationer som arbetar mot tvångsarbete, bl.a det globala hushållsarbetarfacket, YCOWA och lantarbetarfacket CSAAWU i Sydafrika.
Ladda ner

Skrift: Facklig kamp för en bättre värld

Möt fackliga aktivister i Burma, Filippinerna, Bosnien och Hercegovina, Serbien, Somalia, Namibia, Zimbabwe och Mexiko.
Ladda ner

Kom igång

Så här kan du engagera dig

Så här kan din organisation engagera sig

MO Academy - för aktiva i medlemsorganisationer