Skriv ut
Palmecentret och våra 27 medlemsorganisationer driver drygt 220 utvecklingsprojekt runt om i världen. Projekten varierar i storlek och innehåll men alla ska bidra till målet för det svenska utvecklingssamarbetet: "att bidra till att skapa förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor".

Skulle du och din organisation vilja vara aktiv i ett utvecklingsprojekt genom Palmecentret? Då finns det några olika alternativ för engagemang:

Delta i ett pågående projektsamarbete

  • Börja med att ta reda på om din medlemsorganisation har projekt genom Palmecentret. Det kan du göra genom att kontakta din organisation eller Palmecentret – skicka en fråga till info@palmecenter.se.
  • Om det finns pågående projekt kan du tillfråga de projektansvariga om möjligheterna att få delta.
  • För att kunna delta och ta ansvar i ett utvecklingsprojekt behöver du utbildning: dels om projektarbetets olika delar och dels om Sidas och Palmecentrets anvisningar och arbetsmetoder. Information om aktuella utbildningar finns här.

Starta ett nytt projektsamarbete

För att din organisation ska kunna driva projekt genom Palmecentret måste grundläggande krav vara uppfyllda. Till exempel måste organisationen vara en av Palmecentrets 27 medlemsorganisationer och ni måste ha ett projektförslag som faller inom ramen för Palmecentrets strategi och mål för den aktuella regionen. Även den lokala (utländska) samarbetsorganisationen måste uppfylla grundläggagande krav. Läs mer om hur ansökningsprocessen för projekt går till.

Bli fadderorganisation till ett projekt eller ansvara för ett projekt utan administration

Om din organisation inte vill ha ett eget projekt kan ni i stället bli fadderorganisation eller ansvara för ett projekt utan administration. Läs mer.

 

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...