Skriv ut
I Asien arbetar Palmecentret främst i Burma och Filippinerna med fokus på att stärka rättigheterna för arbetare, kvinnor, unga och etniska minoriteter.

I Burma är verksamheten främst inriktad på arbetare, bönder samt kvinnor och ungdomar från olika etniska minoriteter. Flera av projekten handlar om att ge ledarskapsutbildning för kvinnor i syfte att öka kvinnors representation i ledande positioner inom Palmecentrets partnerorganisationer, och att öka kvinnors inflytande i den pågående freds- och demokratiseringsprocessen.

Med stöd av Palmecentrets samarbetsorganisation, Forum for Democracy in Burma (FDB), bildades exempelvis 18 nya fackföreningar och elva föreningar för jordbrukare under 2016.

Genom Palmecentrets stöd till Burma Relief Center har över en halv miljon människor i etniska minoritetsområden i Burma, samt internflyktingar i gränsområden i Thailand och Indien, fått tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård.

I Filippinerna samarbetar Palmecentret med den filippinska fackföreningsrörelsen och civilsamhällesorganisationer som jobbar för människor som lever i fattigdom i urbana miljöer.

Inom det partiinriktade demokratistödet arbetar Palmecentret och Socialdemokraterna med nätverket Social Democracy in Asia (SocDem Asia). Nätverket samlar progressiva och socialdemokratiska partier, tankesmedjor och nätverk i Asien för att stärka den regionala samordningen och samarbetet i gemensamma utmaningar och för att främja kunskaps- och erfarenhetsutbyte i regionen.

 

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...