Skriv ut
I Asien arbetar Palmecentret främst i Burma och Filippinerna med fokus på att stärka rättigheterna för arbetare, kvinnor, unga och etniska minoriteter.

I Burma är verksamheten främst inriktad på arbetare, bönder samt kvinnor och ungdomar från olika etniska minoriteter. Flera av projekten handlar om att ge ledarskapsutbildning för kvinnor i syfte att öka kvinnors representation i ledande positioner inom Palmecentrets partnerorganisationer, och att öka kvinnors inflytande i den pågående freds- och demokratiseringsprocessen.

I Filippinerna samarbetar Palmecentret med den filippinska fackföreningsrörelsen och civilsamhällesorganisationer som jobbar för människor som lever i fattigdom i urbana miljöer.

Palmecentret och Kommunal samarbetar också med det globala hushållsarbetarförbundet International Domestic Workers Federation (IDWF) med utbildningar, kampanj- och påverkansarbete för att erkänna hushållsarbetares rättigheter globalt. I Asien är våra partners det indiska hushållsarbetarfacket SEWA , filippinska United och FADWU  i Hongkong.

Inom det partiinriktade demokratistödet arbetar Palmecentret och Socialdemokraterna med nätverket Social Democracy in Asia (SocDem Asia). Nätverket samlar progressiva och socialdemokratiska partier, tankesmedjor och nätverk i Asien för att stärka den regionala samordningen och samarbetet i gemensamma utmaningar och för att främja kunskaps- och erfarenhetsutbyte i regionen.

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...