Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Fred och dialog

Vad vi gör
Palmecentret verkar för fred och dialog. Så här arbetar vi:

Det finns inga lösningar i våld

  • Vi stödjer civilsamhällesorganisationer i konfliktområden – för att ge verktyg och metoder för långsiktigt fredsarbete och konfliktlösning
  • Vi skapar gränsöverskridande samarbeten – för att vi tror på dialogens kraft i arbetet för fredliga samhällen
  • Vi engagerar den svenska arbetarrörelsen – för vår gemensamma tro på dialog och nedrustning som enda väg mot hållbar demokrati och mänskliga rättigheter

Vikten av dialog

Att arbeta med konfliktlösning är komplext – för att lugna och förhindra väpnade konflikter använder vi oss av metoder som analys, dialog och medling i våra samarbeten.

Vårt arbete för fred och dialog bygger alltid på inkludering, ömsesidighet och öppenhet i linje med Palmekommissionens slutsatser om gemensam säkerhet.


Dags att stoppa bomberna

I länder över hela världen präglas människors liv av väpnade konflikter vars konsekvenser är otaliga. De innebär förluster av liv, att människor tvingas på flykt, att hem, vägar och städer förstörs. För många är vardagen en ständig kamp mot statligt våld, avrättningar, deportationer och religiös extremism.

Vi ser även hur risken för ett kärnvapenkrig är större nu än på decennier. Nio stater i världen sitter på kärnvapen många gånger kraftfullare en de som föll över Hiroshima och Nagasaki. Men utvecklingen går att vända. Den svenska arbetarrörelsen har en stolt historia av politik som sätter freden främst – vi på Palmecentret driver den utvecklingen framåt.

Läs mer

Stoppa bomberna

Risken för kärnvapenkrig är större än på decennier. Men katastrofen kan undvikas. Besök sajten som Palmecentret tagit fram för att fler ska lära sig mer om kärnvapenhotet och kunna ta en informerad ställning och engagera sig i frågan.

What about Sweden’s Feminist Foreign Policy?

For the Swedish Ministry for Foreign Affairs, trade, security, development and foreign diplomatic relations is at the core of the work. With the Swedish Feminist Foreign Policy Swedish government is addressing that with a feminist filtered policy, the creation of a better and more equal world, for the many, is possible.

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

Palmecentret är del av ICAN, en global kampanj som samlar hundratals organisationer från hela världen under ett gemensamt mål, en kärnvapenfri värld. 2017 vann ICAN Nobels fredspris.

Relaterat

Här arbetar vi

Afrika Asien Europa Latinamerika Mellanöstern och Nordafrika