Skriv ut
Palmecentret står upp för jämlikhet och arbetares rättigheter.

Så här arbetar vi: 

Starka fackföreningar 

  • Vi stödjer fackföreningar – för att starka och demokratiska fackliga organisationer är en förutsättning för rättvisa löner  och goda arbetsvillkor. 
  • Vi försvarar fackligt aktiva – så att hot, hat och trakasserier inte ska stoppa arbetare från att kräva sina rättigheter. 
  • Vi bidrar till samarbeten och allianser – för det är när fackföreningarcivilsamhällesorganisationer och politiker arbetar tillsammans som vi ser verkliga förändringar. 

Organisering för ökad jämlikhet 

Världens resurser måste fördelas mer jämlikt. Globalt kämpar vi för minskade klyftor, stärkt välfärd och rättvisa. 

Genom Palmecentret får människor i osäkra anställningar stöd i att kunna organisera sig fackligt, även i länder där fackliga organisationer motarbetas eller är förbjudna 

Att skapa jämlikhet och rättvisa kräver politiskreformer. Därför verkar vi för att föra civilsamhällesorganisationer och fackföreningar närmare våra socialdemokratiska systerpartier – världen över.

Den globala ojämlikheten ökar 

Människor över hela världen pressas hårt av den globaliserade ekonomins ständiga krav på ökad tillväxt. Företag flyttar sin verksamhet mellan olika länder på jakt efter den billigaste och mest effektiva arbetskraften – social och ekologisk hållbarhet prioriteras bort. Klyftorna mellan de som har och de som inte har är enorma och växer.

Att vara fackligt aktiv är i många länder mycket riskfyllt. Den internationella fackliga samorganisationen ITUC rapporterade 2019 att situationen försämrats – fackligt aktiva runt om i världen hotas, fängslas – till och med mördas för sitt engagemang. Palmecentret har samarbeten i några av de länder med mest kritisk situation – Turkiet, Zimbabwe och Filippinerna. Läs mer om hur vi arbetar med facklig kamp för en bättre värld här.

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...